Over ons

Wij zijn De Blokhut Fabriek

Lijkt u dat wat, zo’n gezellig huisje in de tuin? Zou u zo’n blokhut goed kunnen gebruiken als opbergruimte? Dan zijn onze blokhutten in bouwpakketvorm vast iets voor u. Afhankelijk van uw behoeften en budget kiest u voor groot of klein, breed of diep, of breed én diep, puntdak, lessenaarsdak of platdak, één of twee deuren, met of zonder overkapping. Variatiemogelijkheden te over dus.

Wij van De Blokhut Fabriek, voorheen Houthandel Klaver & Zn hebben alle vakkennis in huis om uw blokhut of tuinhuis te maken. Al onze blokhutten maken wij op een moderne blokhut machine. In 28mm dikte kunnen wij elke maat leveren tot 35m2, ook maatwerk. De afmeting is altijd inclusief de oren.

Fins vuren CF

Onze blokhutten worden van eerste klas Fins vuren CF hout gemaakt. Deze naaldhout soort wordt aantoonbaar duurzaam geproduceerd in Finland. CF staat voor centerfree oftewel hartvrij. Dit betekent dat bij het produceren de stam zodanig wordt opgedeeld, dat het hartdeel er uit gezaagd wordt. Voordelen van deze methode zijn dat het hartvrij hout minder snel krom of scheef trekt. Door de speciale zaagmethode bevat het hout weinig kwasten. Te veel, te grote of aangetaste kwasten kunnen het hout zwakker maken. Met ons eerste klas Fins vuren CF hout bouwen wij blokhutten en tuinhuizen van een hoge kwaliteit.

Spuiten blokhut

Als optie kunt u ervoor kiezen dat wij uw blokhut spuiten in de gewenste kleur(en). Wij schuren en sealen hierbij ook de koppen van het hout, wat de levensduur verlengt. Wandhout van de hut spuiten we aan de buitenkant, wandhout van de overkapping aan beide zijden. Kozijnen, deuren, ramen, afdeklijsten en daklijsten rondom, en van de dakbalken het stuk wat buiten de wand doorsteekt. Het dakhout en de binnenkant van de hut blijven blank. Glas van de deuren en ramen wordt aan de buitenkant netjes gekit. Wij maken gebruik van Sigma verf (RAL kleurenkaart).

Opbouwen

Wij kunnen uw blokhut opbouwen, eventueel compleet met fundatie van betonbanden. Ook kunnen wij uw blokhut opbouwen tot aan het dak. U legt dan zelf het dakhout + de singels er op. Het zwaarste werk is dan door ons gedaan. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Maatwerk blokhut

Ook maatwerk is bij ons mogelijk. In 28mm kunnen wij uw blokhut in elke maat leveren.

Openingstijden showroom

Ma, di, do en vr:
8.00 uur – 17.00 uur

Woensdag: Gesloten

Zaterdag
9.00 uur – 14.00 uur

Op afspraak is ook mogelijk buiten onze openingstijden.

Uw blokhut thuisbezorgd?

Verzendkosten binnen Nederland is € 84,- *.
Verzendkosten naar België is € 120,-.
Bestellingen binnen Nederland boven de € 1.750,- worden gratis geleverd. *
Gratis afhalen bij ons in de fabriek in Bleskensgraaf is ook mogelijk.

* Dit geldt niet voor de waddeneilanden, hier gelden aparte tarieven.

De voordelen van onze blokhutten:

  • Rechtstreeks van onze fabriek (géén tussenhandel)
  • Eerste klas Fins vuren CF hout
  • Glasdicht
  • In elke maat en ieder model te leveren, ook de ramen