Over ons

Wij zijn De Blokhut Fabriek

Lijkt u dat wat, zo’n gezellig huisje in de tuin? Zou u zo’n blokhut goed kunnen gebruiken als opbergruimte? Dan zijn onze blokhutten in bouwpakketvorm vast iets voor u. Afhankelijk van uw behoeften en budget kiest u voor groot of klein, breed of diep, of breed én diep, puntdak, lessenaarsdak of platdak, één of twee deuren, met of zonder overkapping. Variatiemogelijkheden te over dus.

Wij van De Blokhut Fabriek, voorheen Houthandel Klaver & Zn hebben alle vakkennis in huis om uw blokhut of tuinhuis te maken. Al onze blokhutten met een wanddikte van 28 mm maken wij op een moderne blokhut machine. In 28 mm dikte kunnen wij elke maat blokhut leveren, ook maatwerk is bij ons geen probleem. De afmeting is altijd inclusief de oren.

Fins vuren CF (alleen bij 28 mm)

Onze blokhutten met een wanddikte van 28 mm worden van eerste klas Fins vuren CF hout gemaakt. Deze naaldhout soort wordt aantoonbaar duurzaam geproduceerd in Finland. CF staat voor centerfree oftewel hartvrij. Dit betekent dat bij het produceren de stam zodanig wordt opgedeeld, dat het hartdeel er uit gezaagd wordt. Voordelen van deze methode zijn dat het hartvrij hout minder snel krom of scheef trekt. Door de speciale zaagmethode bevat het hout weinig kwasten. Te veel, te grote of aangetaste kwasten kunnen het hout zwakker maken. Met ons eerste klas Fins vuren CF hout bouwen wij blokhutten en tuinhuizen met een wanddikte van 28 mm van een hoge kwaliteit.

Spuiten blokhut

Een blank geleverde blokhut heeft minimaal 3 lagen verf nodig om goed beschermd te zijn. Met de hand is dat een behoorlijke klus. Als optie kunt u ervoor kiezen dat wij uw blokhut spuiten in de gewenste kleur(en). Wij schuren en sealen hierbij ook de koppen van het hout, wat de levensduur verlengt. Wandhout van de hut spuiten we aan de buitenkant, wandhout van de overkapping aan beide zijden. Kozijnen, deuren, ramen, afdeklijsten en daklijsten rondom, en van de dakbalken het stuk wat buiten de wand doorsteekt. Het dakhout en de binnenkant van de hut blijven blank. Glas van de deuren en ramen wordt aan de buitenkant netjes gekit. Wij maken gebruik van Sigma verf (RAL kleurenkaart).

Wij raden aan uw blokhut na ongeveer een half jaar tot een jaar (afhankelijk van het seizoen) nogmaals te verven met onze Sigma verf. Vooraf het hout reinigen met een schuursponsje en Universol. De reden hiervoor is dat het hout door verschillende weersomstandigheden zal uitzetten en of krimpen waardoor de structuur van het hout veranderd. Hierdoor kunnen er minimaal kleine haarscheurtjes ontstaan in het hout. Ook eventuele sporen van het transport en spijker/schroefgaten van de montage worden hierdoor behandeld. De laagdikte wordt zo verder opgebouwd en het hout blijft optimaal beschermd.

Opbouwen blokhut

Wij raden aan uw blokhut door ons te laten opbouwen. Door onze jarenlange ervaring bent u er dan zeker van dat het goed gebeurd. Hierdoor heeft u langer plezier van de blokhut. We kitten hierbij ook de hoekverbindingen af tegen vochtdoorslag. In geval van dakshingles leggen we die er vakkundig op zodat u geen last hebt van opkruipend vocht of lekkage. Vraag voor het opbouwen van uw blokhut vrijblijvend een offerte aan.

Maatwerk blokhut

Ook maatwerk is bij ons mogelijk. In 28mm kunnen wij uw blokhut in elke maat leveren.

Openingstijden showroom

Ma, di, do en vr:
8.00 uur – 17.00 uur

Woensdag: Gesloten

Zaterdag
9.00 uur – 14.00 uur

Op afspraak is ook mogelijk buiten onze openingstijden.

Uw blokhut thuisbezorgd?

Verzendkosten € 149,- *.
Gratis afhalen bij ons in de fabriek in Bleskensgraaf is ook mogelijk.

* Binnen een straal van 100 km vanaf ons adres. Buiten de straal van 100 km gelden aparte tarieven.

De voordelen van onze blokhutten:

  • Rechtstreeks van onze fabriek (géén tussenhandel)
  • Eerste klas Fins vuren CF hout
  • Glasdicht
  • In elke maat en ieder model te leveren, ook de ramen