Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

U vindt hier alle antwoorden op vragen die het meest aan ons gesteld worden. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Of komt u er niet uit? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Een ringbalk is een geïmpregneerde onderlat waar het onderste wanddeel van de blokhut opstaat. D.m.v de ringbalk staan de onderste wanddelen niet direct op de ondergrond. De ringbalk kan al het vocht vanaf de tegels makkelijk aan en zal ook niet snel verrotten. De ringbalk is ook altijd breder dan de planken van de blokhut. Hierdoor wordt de druk onder de blokhut beter verdeeld over de ondergrond.

Een vloer bestaat uit geïmpregneerde vuren balken, waarop de blokhut wanden komen te staan. Het vloerhout ligt in de blokhut tussen de wanden. De vloer geeft de blokhut meer stevigheid en zorgt voor een betere ventilatie. En met een vloer blijft de blokhut binnen droog.

Binnenmaat blokhut = buitenmaat – oormaten – houtdikte

Voorbeeld

Blokhut type 6 heeft een buitenmaat van Breedte 300 cm x Diepte 250 cm

Om de binnenmaat te berekenen passen we de volgende som toe:
Breedte 300 cm – 25,6 cm (2x oormaat van 10 cm + 2 x houtdikte van 2,8 cm) = Breedte binnenmaat 274,4 cm
Diepte 250 cm – 25,6 cm (2x oormaat van 10 cm + 2 x houtdikte van 2,8 cm) = Diepte binnenmaat 224,4 cm

Funderingsmaat blokhut = buitenmaat – oormaten

Voorbeeld

Blokhut type 6 heeft een buitenmaat van Breedte 300 cm x Diepte 250 cm

Om de funderingsmaat te berekenen passen we de volgende som toe:
Breedte 300 cm – 20 cm (2x oormaat van 10 cm ) = Breedte funderingsmaat 280 cm
Diepte 250 cm – 20 cm (2x oormaat van 10 cm ) = Diepte funderingsmaat 230 cm

Nee, wij leveren geen geïmpregneerde blokhutten. Wij kunnen uw blokhut in elke gewenste kleur spuiten.

Ja dat kan. Als optie kunt u ervoor kiezen dat wij uw blokhut spuiten in de gewenste kleur(en), zie Sigma RAL kleurenkaart. Wij schuren en sealen hierbij ook de koppen van het hout, wat de levensduur verlengt. Wandhout van de blokhut spuiten we aan de buitenkant, wandhout van de overkapping aan beide zijden. Kozijnen, deuren, ramen, afdeklijsten en daklijsten rondom, en van de dakbalken het stuk wat buiten de wand doorsteekt. Dakhout en binnenkant van de blokhut blijven blank. Glas van de deuren en ramen wordt aan de buitenkant netjes gekit.

De blokhutten worden van eerste klas Fins vuren CF hout gemaakt. Deze naaldhout soort wordt aantoonbaar duurzaam geproduceerd in Finland. CF staat voor centerfree oftewel hartvrij. Dit betekent dat bij het produceren de stam zodanig wordt opgedeeld, dat het hartdeel er uit gezaagd wordt. Voordelen van deze methode zijn dat het hartvrij hout minder snel krom of scheef trekt. Door de speciale zaagmethode bevat het hout weinig kwasten. Te veel, te grote of aangetaste kwasten kunnen het hout zwakker maken. Met het eerste klas Fins vuren CF hout zijn de blokhutten en tuinhuizen van hoge kwaliteit.

– De ondergrond voor een blokhut dient verhard te zijn met tegels, bestrating, of ander hard materiaal.
– De ondergrond dient volledig waterpas te liggen.
– De ondergrond dient volledig vlak te zijn.
– De ondergrond mag niet aan verzakking onderhevig zijn.

Hout is een natuurproduct en is onderhevig aan weersinvloeden. Met vocht zet het hout uit en met droogte krimpt het hout. Hierdoor kunnen lengtescheuren ontstaan. Dit is heel normaal. Je kunt dit voorkomen door het hout zo snel mogelijk na de montage te schilderen, waardoor ervan buitenaf geen vocht meer het hout kan indringen. Een andere optie is om de blokhut door ons te laten spuiten voordat deze wordt opgebouwd. Scheuren in het hout geven geen recht op reclamatie. Om de paar jaar de blokhut opnieuw verven voorkomt scheuren.

Tussen 8 en 9 uur ’s ochtends komt onze monteur langs. De tijd is mede afhankelijk van het verkeer en dergelijke. De monteur heeft uw telefoonnummer om eventueel contact op te nemen.

Niks is zo veranderlijk als het weer. Bij slecht weer kan het voorkomen dat de monteur op de ochtend zelf af belt. En de afspraak verzet naar een dag met beter weer.

Uw blokhut thuisbezorgd?

Verzendkosten € 149,- *.
Gratis afhalen bij ons in de fabriek in Bleskensgraaf is ook mogelijk.

* Binnen een straal van 100 km vanaf ons adres. Buiten de straal van 100 km gelden aparte tarieven.

De voordelen van onze blokhutten:

  • Rechtstreeks van onze fabriek (géén tussenhandel)
  • Eerste klas Fins vuren CF hout
  • Glasdicht
  • In elke maat en ieder model te leveren, ook de ramen